2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Top 3 étel az egészséges fogyáshoz

2013. Március 24. | anita | Hozzászólások (2)

A tartós fogyás érdekében nem kell semmiféle  zsírégető tablettákhoz folyamodnunk. Közkedvelt élelmiszerek nagy mértékben segítik a fogyást, a zsírégető hatásuknak köszönhetően.

Top 3. Fehérbab: A fehérbab keményítőben gazdag, mely nagyon hatásos zsírégető. Ha a fehérbabot, vagy más keményítőben gazdag ételt fogyasztasz naponta egyszer, akkor 25%-kal több zsírt éget el szervezetünk. Mindezt a Coloradói Egyetem kutatói hozták nyilvánosságra.
Recept: Futtass meg felkockázott vörös és fokhagymát olívaolajban, adj hozzá két doboz szárított fehérbabot. Ha megpuhult, pürésítsd, és tálalhatod is.

Top 2. Mandula: Az International Journal Of Obesity című szaklapban egy tanulmány jelent meg, miszerint aki az egészséges táplálkozá mellett  naponta egy marék mandulát elfogyaszt, könnyebben fogyhat. A vizsgálat fél évig tartott. A résztvevők napi egy marék mandulát fogyasztottak el, aminek köszönhetően a testzsírjuk 18%-át sikerült elveszteniük. Visztont, akik ugyanezt a diétát fogyasztották mandula fogysztás nélkül, a testzsírjuk 11%-tól szabadultak meg. 

Top 1. Körte: A Rio de Janeiró-i Egyetem kutatói a Nutrition című szaklapban számoltak be vizsgálatuk eredményéről, amelynek eredménye, hogy aki napi 3 db körtét megeszik kevesebb kalóriát visz be szervezetébe, és nagyobb a fogyás mértéke, mint akik nem fogyasztják ezt a gyümölcsöt. A körte rostokban gazdag, melynek eredménye, hogy fogyasztása után, telítettség érzésünk lesz. Ez megakadályozza, hogy túlegyük magunkat.