2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Egyenes és ferde hasizom

2013. Június 10. | anita | Szólj hozzá elsőként!

A gyakorlatokat egymás után szünet nélkül hajtsd végre, köredzésszerűen! Ezután tarts 1 perc pihenőt, majd kezd el megint!

Hasprés nyújtott karral, súllyal: Feküdj a hátadra, térdeidet hajlítsd be, talpak a talajon. Tarts egy könnyebb kézisúlyt két kézzel a fej fölött, karod pedig legyen kinyújtva. Végezd el így a hasprést, a mellkast közelítsd a medencéd irányába. Ismétlés: 12-15!

Lábemelés medicinlabdával: Feküdj le hanyattfekvésbe és rakj egy medicinlabdát a bokáid közé. Nyújtott térdekkel emeld fel a lábakat, majd engedd vissza őket anélkül, hogy letennéd a talajra. Újra emeld fel őket, amilyen gyorsan csak tudod. Ismétlés: 10-12!

Hasprés oldalra kézisúllyal: Hanyattfekvés, talpak a talajon, térdek behajlítva. Tartsd a súlyt két kézzel a jobb válladnál. Emeld meg a lapockádat, majd végezz hasprést jobbra, és ereszkedj vissza kiindulóhelyzetbe. Egy oldalra 8-10 ismétlést csinálj, majd végezd el ellenkezőleg is!

Hasprés oldalra: Feküdj hanyatt, talpak a talajon, térdek behajlítva, tenyerek a tarkón. Emeld fel a lapockákat a talajról, majd a törzs elfordításával végezz hasprést az egyik irányba, majd vissza és a másik irányba is- ez számít 1 sorozatnak. Ismétlés: 8-10!

Hasprés csigán térdelésben: Menj le térdelőhelyzetben egy felsőcsigás gép elé. Fogd meg a kötél végeit az arcod egyik oldalánál. Először közelítsd a mellkasod a medencéd felé, aztán a bal majd a jobb térded irányába – ez 1 sorozat. Ismétlés: 10!