2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Chris Pine edzésterv

2013. Július 18. | anita | Szólj hozzá elsőként!

Mielőtt elkezdenéd az edzést, nagyon fontos, hogy nyújts! Adunk pár tippet, melyeket Pine napi rendszerességgel szuperszettben végez.

1, Fitball labdán történő nyújtás: ülj rá a labdára és az egyensúlyt megtartva dőlj hátra. Nyújsd ki a karjaidat, próbáld velük elérni a talajt. Maradj így 30-60másodpercig, mélyeket lélegezve!

2, Arch Rock: feküdj le arccal a talajra. Nyújtsd ki előre a karjaidat. Egyszerre emeld fel a levegőbe a karokat és a lábakat és ringatózz a medencéden 30x!

Pine edzője Paul Vincent, mindenkit arra ösztönöz, hogy a csúcsforma elérése után is dolgozzanak az emberek a fizikális és koordinációs kondiciójukon. Pine ezért egymást kölcsönösen kiegészítő mozgásformát végez, azaz jógázik és boxol. Versenysúlyát ezekkel sikerül megtartania.

 A forgatási nap közeledtével Pine úgy szabadul meg a feleslegtől és szálkásítja le az izmait, hogy csak 500-ban gondolkodik.
A cél: 100 ismétlés mind az 5 gyakorlatból. Végezz 1 perc alatt annyit, amennyire képes vagy, majd pihenő nélkül menj a következő feladatra. Ha nem vagy edzett kezdetnek 1 perc a megengedett!. Ha megvagy a 100 ismétléssel, akkor vagy kész az edzéssel.

1. Menj le fekvőtámasz helyzetbe, feszítsd meg a has- és farizmot. Húzd fel a jobb lábadat a mellkasodhoz, majd érintsd meg vele a talajt és tedd vissza kiindulóhelyzetbe. Most végezd el ellenkező lábbal is. A végrehajtás legyen gyors, folyamatos, miközben végig feszíted a hasizmot, hogy a felsőtest egyenes maradjon.

2. Fogj egy-egy 12kg-os kézisúlyt a kezedben, majd emeld fel őket a válladhoz. Guggolj le, a combod legyen párhuzamos a talajjal, a hátad legyen egyenes, a súlyok  pedig maradnak a válladnál. Majd told fel magad úgy, hogy közben a súlyokat kinyomod a fejed fölé, ez után pedig térj vissza guggolásba.

3. Feküdj rá egy fitballra és gurulj előre rajta. Támaszkodj nyújtott karokkal a talajon, csak a sípcsontoddal támaszkodj a labdára. Feszítsd meg a törzsizmokat és közben térdhajlítással görgesd előre a labdát. Tartsd ki egy pillanatig, majd told vissza kiindulóhelyzetbe.

4. Ugorj fel páros lábbal egy 40-50 cm magas zsámolyra vagy padra. Fontos, hogy az ugrásnál a lábad a tornaszer közepére érkezzen. Ha nem tudod az egyensúlyodat megtartani. Ugrálj folyamatosan. 

5. Úgy, hogy a lábad egyenes maradjon, görgesd magad felé a labdát, miközben a csípőd a magasba emelkedik, félig kézállás helyzetbe. Tartsd ki a pozíciót 3 másodpercig, majd görgesd vissza kiindulóhelyzetbe, amíg a tested újra egyenes nem lesz.