2018. Május 24. | Eszter, Eliza
Regisztráció | Belépés

5 gyors és egyszerű lábgyakorlat

2013. Június 22. | orsi | Szólj hozzá elsőként!

Nyáron különösen fontos, hogy lábaink jó formában legyenek. Mivel akaratunkon kívül is mutogatjuk őket a hőség miatt. Itt van 5 gyakorlat a csinos lábak érdekében.

Gyors zsírégetés a lábról

Ehhez vegyítenünk kell a kardiót, a gyaloglást, vagy kocogást, hetente kétszer harminc percig. Ez nagyon hatékonyan fogja égetni a zsírt lábakról. 

Korcsolyázó kitörés

A lábak legyenek váll szélességű terpeszben, a karok pedig mellettük. Tegyünk egy nagy lépést hátra, bal lábbal a jobb mögött átlósan. A karokat is lendítsük át a test előtt jobboldalra. Ugyanakkor a csípő bal oldalra lendüljön. Ugyanezt ismételjük meg a másik oldalra is. 10-szer mindkét oldalra.

Merev lábú felhúzás

A lábak ismét váll szélességű terpeszben, a térdek enyhén behajlítva. Mindkét kezünkben tartsunk 5 kg-mos súlyzókat. Tenyereink a combok felé nézzenek. Ezután egyenes háttal, enyhén hajoljunk előre úgy, hogy sarkunk a talajon maradjon. Majd lassan emelkedjünk fel. 20-szor ismételjük meg.

Homorított felugrás

A lábak váll szélességű terpeszben, karok a lábak mellett. Kezdjünk el leguggolni, de csak 2/3-ig. Majd ugorjunk fel úgy, hogy karjainkat nyújtsuk a mennyezet irányába. Ezután guggolásba érkezzünk vissza. 20-szor ismételjük meg. 

Egylábas emelés

Feküdjünk a hasunkra úgy, hogy könyökünkön támaszkodjunk. Kulcsoljuk össze lábunkat, a jobb lábunk legyen a balon. Majd kezdjük el emelgetni bal lábunkat, mintha a jobb súlyzóként funkcionálna rajta. Ezután váltsunk lábat. 10-szer végezzük el mindkét lábbal.

Híd

Feküdjünk a hátunkra, karok a test mellett, térdek behajlítva, talpak a padlón. Majd emeljük meg csípőnket úgy, hogy hátunk egyenes pozícióban legyen. Tartsuk 25 másodpercig. 3-szor ismételjük meg.