2018. Április 24. | György
Regisztráció | Belépés

Tiszta, pattanás mentes bőr

2013. Július 15. | anita | Szólj hozzá elsőként!

A tökéletes bőr titka csupán a megfelelő kozmetikai eszközökön és az odafigyelésen múlik. Senki sem szereti a gyulladt  aknés és pattanásokkal teli arcot, főleg nem felnőtt korban. Tartsd be az arctisztítás 10 lépését, a szép bőr érdekében! 

1. lépés: Ne feledd nagyon fontos, hogy a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumokat használj. Zsíros bőrre a legjobb a kicsit szárító- de nem alkoholos-, mattító termékek. Szárazra pedig valami olyat válassz, mely hidratáló olajat tartalmaz.  

2. lépés: Az aknés, pattanásos bőrre a legtöbb baktérium a kezedről kerülnek fel. Ezért arctisztítás előtt alaposan moss kezet!

3. lépés: Mindig langyos vízzel moss arcot, hisz a hideg és a forró víz nem tesz jót az arcbőr alatt futó hajszálereknek. 

4. lépés: Az arcodra higítatlanul sose tégy semmit! A krémállagú termékeket vizes bőrre vidd fel, a géleket pedig a tenyeredben higítsd fel, és így használd a nedves bőrön. 

5. lépés: Az arctisztító leöblítésénél figyelj arra, hogy a fül és az orrkörnyéki repedésekből is eltávolítsd. Addig végezd, amíg teljesen tiszta nem lesz az arcod.

6. lépés: Ne hámlassz túl gyakran, ugyanis bőröd ettől sokkal érzékenyebb lesz, és hajlamosabb lesz a pattanásosodásra is. 

7.lépés: A mosdókesztyű vagy törülköző használatánál figyelj arra, hogy tiszták legyenek! A bőröd szárazra törléséhez használj papír törlőkendőt, még ha ez nem is annyira környezetbarát megoldás. 

8. lépés: Kezeld a bőröd hidratáló krémmel zsíros és pattanásos bőr esetén is! Válassz olyat, ami a bőrtípusodnak megfelelő.

9. lépés: Napi kétszer tisztísd a bőröd! Ennél többször ne, mert csak sokkal többet ártasz vele, mint használsz, hisz ettől érkékennyé és irritációra hajlamossá válik. 

10. lépés: Sminkkel együtt sose aludj el! A bőröd éjszaka regenerálódik, de erre nem lesz lehetősége, ha a napi sminkmaradványok meggyűlnek a pórusokban. Sőt, ez csak további pattanások kialakulásához vezethet..