2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Tél végi hajápolás

2013. Március 31. | orsi | Szólj hozzá elsőként!

 

A tél végére hajunkat gyengébbnek érezzük, mert a hideg levegő nagyon igénybe veszi. Hozzuk formába hajkoronánkat tavaszra!

Télen gyakran előfordul velünk, hogy hajunk feltöltődik és száll. Ezt senki nem szereti. Ennek oka, a hideg, nedves és a meleg levegő váltakozása. Ettől száraz és töredezett lesz a haj. Nagyon fontos a nedvesség pótlása ebben az időszakban. Ez megakadályozza a hajszálak "feltöltődését". Manapság már sok olyan hajápolót találhatunk, melyek segítik hajunkat, hogy nedvességtartalma megfelelő legyen, közben viszont nem nehezítik el.

Hogyan ápold a hajad?

Miután megmostad a hajad, 2-3 evőkanálnyi hajkondícionálót kenj fel tincseidre. Szárítsd egy kicsit, majd csavard törülközőbe, majd hagyd rajta egész éjszakára. A meleg hatására, hajápolód jobban ki fogja fejteni jótékony hatását.

Számolj le a korpával!

Nem is gondolnánk, de fejbőrünk 28 naponta megújul. Ez pedig azzal jár, hogy a legfelső rétege lehámlik. Maga a korpa akkor válik láthatóvá, ha a faggyúmirigyek túltermelődnek. Ezt nevezik "zsíros korpának". Télen a száraz korpa a gyakoribb, amitől a száraz bőrű emberek 96%-a szenved. Ebben az esetben speciális termékeket kell alkalmazni, amik egyensúlyba állítják a bőrt és megszüntetik a viszkető érzést.

Öblítsd le langyos vízzel a hajad és lehetőleg ne, vagy ritkán használj hajformázó termékeket!