2018. Április 24. | György
Regisztráció | Belépés

Tegyük, vagy ne? 2. rész

2013. Június 24. | orsi | Szólj hozzá elsőként!

Ismét hasznos tanácsokkal fogunk szolgálni számotokra. Ugyanis maradt még néhány megválaszolatlan kérdés.

Jót tesz-e nekünk a forró víz?

A forró víz semmiképpen nem hasznos számunkra. Nagy mértékben szárítja a bőrt és ha még hajunkat is ezzel mossuk, korpássá válhat fejbőrünk. Mindenképpen langyos vizet használjunk.

Szempillafestés előtt göndörítsük a szempillákat?

Igen, szempillafestés előtt használjuk a göndörítőt. Ha felcseréljük a két folyamatot, letörhetjük pilláinkat, sőt ki is hullhatnak.

Fontos-e a hővédelem hajformázáskor?

Nagyon fontos! A hajformázók, akár 200 °C fölé is felmelegedhetnek. Olyan mikrosérüléseket okozhatnak a hajon, amiktől töredezetté válhat. Emiatt minden hajsütés, vagy vasalás előtt használj hővédőt.

Vigyük-e túlzásba az esti fésülködést?

Nincs rá szükség. Régebben ez elég elterjedt szokás volt, ám manapság erre már nincs szükség. Olyan speciális hajápolókat, és hajkeféket vásárolhatunk, amik lehetővé teszik, hogy ne kelljen agyonfésülni hajunkat.

Dörzsöléssel távolítsuk el a szempillafestéket?

Nem, mert a szem alatti bőr nagyon érzékeny, különösen a dörzsölésre. Inkább tegyél egy kis sminklemosót a vattakorongra, majd óvatosan nyomd rá a szempilláidra és hagyd rajta néhány percig. Így biztosan kíméletesen tudod eltávolítani a festéket. 

A sütőportól fehérebb lehet a fogunk?

A sütőpor valóban eltávolítja a fogról az elszíneződéseket, ugyanakkor gyengíti a fogínyt, a benne lévő nátrium-karbonát miatt. Ezért inkább használjunk fehérítő fogkrémeket.

Meddig hagyjuk hajunkon a balzsamot?

A legtöbb balzsamot azonnal leöblíthetjük, nincs szükségük hosszas hatóidőre. Más balzsamokon, amiknek egyedi ez az időtartam, fel van tüntetve, meddig kell maradniuk a hajon.

Helyettesíthetjük-e a borotvazselét tusfürdővel?

Sajnos nem. A borotvazselében lévő anyagok nyugtatják a bőrt, míg a tusfürdőben nincsenek ilyen hatóanyagok.

Ha még több kérdésre szeretnétek választ kapni, itt olvashattok ennek a sorozatnak az első részéről: Tegyük, vagy ne? 1. rész