2018. Április 24. | György
Regisztráció | Belépés

Tegyük, vagy ne? 1. rész

2013. Június 21. | orsi | Szólj hozzá elsőként!

Hasznos tanácsokkal fogunk most ellátni titket! Olyan kérdésekre adjuk meg a választ, amik örök dilemmát okoztak. Eddig!

Tárolhatjuk-e egy évnél tovább a szempillaspirálunkat?

Sajnos nem. A szempillaspirál egy olyan sminkelő eszköz, amit valójában mindennap használunk, így kb. két hónap alatt cserélnünk kellene. Bizonyára már ti is észrevettétek, hogy néhány hónap után elkezd kiszáradni a szempillaspirálotok. Ilyenkor már érdemes lecserélni.

Mit tegyünk, hogy ne száradjon ki az ajkunk?

Semmiképpen ne nyalogassuk! Ugyanis, minél többször tesszük ezt, annál jobban kiszárad majd. Hasznosabb beszerezni ilyenkor egy ajakírt, ami megoldást jelent erre a problémára. 

Muszáj mindig lemosnunk a sminket?

Mindennap kötelező lemosni a sminket. Ne aludjatok benne! A púder eltömítheti a pórusokat, a szempillaspiráltól pedig töredezhetnek a szempillák. Ezért nagyon fontos alaposan megtisztítanunk arcunkat a sminktől, minden este.

Rázogassuk a körömlakkot, mielőtt használjuk?

Ez a módszer, már úgymond rossz szokásunkká vált. Ennek következtében tele lesz buborékokkal a lakk, ami majd a körmeinken is meg fog látszani. Ezért inkább csak vedd a két tenyered közé a lakkot és forgasd meg közöttük. Így nem fognak kellemetlen buborékok képződni.

Nyomjuk-e ki a pattanások?

Nem, nem, nem! Erre a kérdésre, mindig ezt a választ fogjátok kapni. Gondoljatok csak bele, amikor nekiálltok kinyomni a pattanást, hogy a kezeteken lévő baktériumok így könnyedén bejuthatnak a gyulladt területre. Még nagyobb kárt okozva ezzel. Alkalmazzatok inkább szalicilsavas ápolót, ami leszárítja a pattanásokat.

Masszírozzuk-e be a szemkörnyékápoló krémet?

Nincs rá szükség. Itt a bőr nagyon vékony és érzékeny. Ezért inkább tegyél egy kis krémet a gyűrűsujjadra és kintről befelé ütögesd bele óvatosan a bőrödbe. 

Gyakori bőrradírozás káros lehet-e?

Bőrünknek káros a gyakori radírozás, mert igaz, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, de megnöveli a szaruréteg vastagságát. 

Jobb-e az epilátor a borotvánál?

Igen, jobb és alaposabb. Az epilátor minden szőrszálat kiszed, csak lassan és alaposan kell végighaladni a területeken. Hatása pedig hetekig tart, a borotvával ellentétben.

Kell-e tisztítani a sminkecsetet?

Kéthetente érdemes speciális ecsettisztítóval megtisztítani őket a púdermaradványoktól.