2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Mit kell tudnunk a gyógyszerekről és a kozmetikumokról?

2013. Április 8. | anita | Hozzászólások (3)

1. Szemhéjpúder, szempillaspirál: A krémesek másfél évig, míg a por alapú szemhéjfestékek 3 évig bírják. Ha napi rendszerességgel használjuk a szempillaspirált, 3 hónapig biztosan jó lesz, de ha már csomós, száraz állaga lesz dobjuk ki! Ugyanis a kefén elszaporodó baktériumok szempromlémákat okozhatnak.

2. Rúzs: 1 évnél tovább ne használd. Ha azt szeretnéd, hogy tovább tartson ki, vágd le a tetejét, pláne ha kölcsön adtad másnak, vagy éppen most gyógyultál meg. 

3. Szem és szájkontúrceruza: Ezeket is kb. 1 évig célszerű tárolni. A keményebb ceruza formájú termékeket hegyezéssel tovább is megőrizhetjük. Ne felejtsük el a hegyezőt minden egyes használat után alkohollal fertőtleníteni!

4. Korrektor, alapozó: Szavatossági idejük kb. 2 év. Ezek tartalmazzák a legtöbb fajta illatanyagokat, ezért ha 2 évnél tovább tároljuk őket, állagváltozás következhet be, valamint filmszerű réteget képezhet.

5. Fogkefe, fogkrém: A fogkrémek 2-3 évig állnak el. Romlását a porszerűen kicsapódó fluorid és a száraz, repedezett állag jelzi. Az is figyelmeztető jel ha már nem habzik olyan jól a szádban, mint korábban. A fogkefét cseréld 3-4 havonta, betegség után pedig szinte azonnal.

6. Gyógyszerek: A gyógyszerek hűvös és száraz helyen tárolandók. A szavatossági időt vedd komolyan minden gyógyszernél, ha pár hete járt le, akkor is dobd ki őket!

7. Körömlakk: Lejártukat könnyen megállapíthatjuk. Ha a körömlakk alsó része sűrű és sötétebb színű lesz, míg a felső híg és világos. Ha a folyamat elején néhány csepp lemosóval összerázzuk, még használhatjuk őket.