2018. Április 24. | György
Regisztráció | Belépés

Mi is az a mélyhámlasztás?

2013. Április 25. | orsi | Szólj hozzá elsőként!

Mai rohanó és stresszes világunkban bőrünk kifakul, hámlani kezd és pórusaink egyre sötétebbé válnak. De van megoldás ezekre a problémákra. Ez nem más, mint a mélyhámlasztás.

A mélyhámlasztás kíméletes bőrcsiszolást jelent. A kezelés 15-30 percet vesz igénybe. Apró kristályok gondoskodnak arról, hogy bőrünk megszabaduljon az elhalt hámsejtektől, vagyis mechanikai hámlasztás történik. A kezelés semmilyen fájdalommal nem jár. A hámlasztás után a bőr sokkal átjárhatóbbá válik a kozmetikumok számára, így nagyon jól tudják hidratálni a bőrt. Egy dologra viszont figyelni kell, hogy a kezelés után bőrünk érzékennyé válik, így óvnunk kell a napfénytől.

A mikrodermabráziót általában májfoltok, pigmentfoltok, műtéti hegek és dohányzás okozta foltok halványítására szokták alkalmazni. Már az első kezelés után látványos eredményeket érhetünk el. A legtöbb bőrelváltozásunk halványulni fog, arcunk simává és egészségessé fog válni.

Három hámlasztási fajta létezik:

Kémiai hámlasztás

Ebben a kezelésben gyümölcssav tartalmú kozmetikumokat alkalmaznak. A sejtek közötti kötéseket bontják fel, így előidézik a gyorsabb hámlasztást. Ezáltal arra serkentik a bőrt, hogy minél több fiatal bőrsejtet termeljen. Fokozza a vérkeringést és egyenletesebbé teszi a bőrt.

Mechanikai hámlasztás

A legtöbb dörzsanyagot tartalmazzák ezek a kezelések. Ilyen dörzsanyag például a barna cukor is. Érzékeny bőrűeknek viszont vigyázni kell ezekkel a készítményekkel, mert gyulladásra hajlamos bőrön mikrosérüléseket okozhatnak.

Biológiai hámlasztás

A biológiai hámlasztás a bőr legfelső rétegét távolítja el. Behatolnak a pórusok közé és magukba szívják a bennük található faggyút. Így a krémek mélyebben tudnak beszívódni a bőrbe és a hidratálás minősége is sokkal jobb lesz.