2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Mézes, aloe verás arcpakolás

2013. Április 14. | orsi | Szólj hozzá elsőként!

 

Ez az arcpakolás rengeteg jó tulajdonsággal bír. Már maga az aloe vera és a méz is külön-külön. Most elmondjuk nektek, miért fogja szebbé varázsolni bőrötöket ez a különleges arcmaszk.

Az aloe verát a gyógynövények királynőjének is nevezik, ugyanis több mint 200 féle hatóanyagot tartalmaz. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot. Ha bármilyen elváltozás van bőrünkön, például, seb, heg, égés, irritáció, csak kenjük rá a növény nedvét és hamarosan meg fog szűnni panaszunk.

Ettől az arcpakolástól arcunk kisimul, tele lesz nedvességgel és nem utolsó sorban a pattanásoktól is megszabadulhatunk. Ahhoz, hogy kinyerjük a növényből az értékes anyagokat, vegyük elő otthon tartott aloe veránkat és a tőhöz minél közelebb, vágjunk le egy levelet. Ha nagyon nagy levelet szelünk le, akkor vágjuk fel kisebb darabokra. Ha kisebb, akkor értelemszerűen erre nincs szükség. Vágjuk félbe a levelet hosszanti irányban. Észre fogjuk venni az aloe gélt. Megmetszegetjük a gél felőli részt, majd mint ahogy a hal húsát szoktuk leválasztani a bőréről, olyan módon vágjuk ki a gélt a levélből. Az aloe gélt tegyük egy kis tálkába, majd próbáljuk meg minél jobban elkeverni, a jobb kenhetőség érdekében. Ha ezzel elkészültünk, adjunk hozzá egy teáskanál mézet. Jól kavarjuk össze őket és mehet is az arcra. Körülbelül 15-20 percet maradjon rajta.

Próbáljátok ki bátran!

Ha más arcpakolásra is kaphatóak vagytok, akkor figyelmetekbe ajánljuk rizses arcmaszkunkat is!