2018. Április 24. | György
Regisztráció | Belépés

Menstruációs panaszok csökkentése

2013. Április 30. | orsi | Szólj hozzá elsőként!

A menstruáció kellemetlen panaszokkal járhat, amiktől szeretnénk minél hamarabb megszabadulni. Mutatunk nektek öt módszert, a görcsök enyhítésére. 

Rózsa

Talán nem is gondoltad volna, hogy ez a virág nem csak gyönyörű, de menstruációs panaszaidat is enyhítheti? Jótékony hatását már az ókori Rómában is ismerték. Ha görcsöl a hasad, csak igyál meg egy rózsaszirmokból készült teát, vagy bekenheted a hasad rózsából készült illóolajjal. 

Melegvizes palack

Azt már jól tudjuk, hogy a meleg segít a görcsoldásban. A melegvizes palack segít ellazítani az izmokat és serkenteni a vérkeringést. Ezek miatt jelent szinte teljes megoldást a problémára.

Kamilla

Ha megiszol egy kamillateát reggel, délben és este elmúlnak a görcseid. A kamillának nyugtató, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van. A teába tehetsz egy kis citromot és mézet is.

Levendula

A levendula is egy régóta ismert görcsoldó és nyugtató gyógynövény. Ez a növény az árvacsalánfélék közé tartozik. A levendulaolajjal kezdd el bekenni a fájó területet, így hamarosan elmúlnak a görcseid.

Jóga

Próbálj meg nyújtó jógagyakorlatokat végezni, így könnyedén megszűnhetnek a görcsös panaszok. A jóga még abban is segít, hogy levezesd a testedben felgyülemlett stresszt.