2018. Április 24. | György
Regisztráció | Belépés

Bikram jóga

2013. Június 20. | orsi | Szólj hozzá elsőként!

 

Egyre több jógafajta létezik, de mind közül a leghatásosabb a Bikram jóga. Ezeket a gyakorlatokat nagyon meleg termekben kell végezni kb. 38-40 °C-on és 90 percig. Ez a hőmérséklet optimális arra, hogy izzadással távozzanak szervezetünkből a káros anyagok, és könnyebben nyújthatóvá váljanak izmaink. Ezzel elkerülhetjük a különböző sportbaleseteket.

Ezekkel a gyakorlatokkal átmozgatjuk egész testünket, szervezetünk pedig megtelik friss oxigénnel. A Bikram jóga lelkünkre is nagyon jó hatással van. Segít abban, hogy türelmesebbé váljunk, meg tudjunk bízni magunkban és másokban is, és megtanuljuk az önuralmat. Legjobb pozitív hatása talán mégis az, hogy meg tud szabadítani minket a stressztől. Mindemellett koncentrálóképességünket is javítja.

Ezeken az órákon teljesen kikapcsolhatjuk az elménket. Segít abban, hogy jobban megismerhessük önmagunkat, megfigyelhessük testünk különböző reakcióit, erősségeinket és gyengeségeinket.

Jóga ruházat

Érdemes olyan öltözéket választani, amiben szabadon tudunk mozogni. Általában mezítláb szokták végezni a gyakorlatokat, de ha semmiképpen nem szeretnétek cipő nélkül lenni, vegyetek fel egy balerina cipőt.