2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Maradona beszólt a kis Messinek

2013. Február 28. | admin | Hozzászólások (1)

 

Hiába a sok-sok megszerzett trófea a Barcelonával, hiába a négy aranylabda, így is akadnak olyanok, akik csak kritizálni tudják Lionel Messit. Bár Diego Maradona legutóbb tett nyilatkozata után, miszerint Messi nagyszerű játékos, de ő maga minden idők legjobbja, joggal sorolható inkább a nagyképűek táborába, mintsem a kis argentin kritikusai közé.

„Messi nagyszerű játékos, de én vagyok minden idők legjobbja”, nyilatkozta egy Olaszországban adott interjúban Diego Maradona. A beképzelt nyilatkozat önmagában meglepő: bár az 52 éves Maradona szereti hasonló nyilatkozataival észrevetetni magát, sokakat megdöbbentette, hogy most éppen honfitársát kezdte ki.

Az AC Milan elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen való „eltűnéséért” nyilvánvaló volt, hogy felelősségre vonják majd Leo Messit. Maradona szerint azon a mérkőzésen jól látható volt, hogy kiismerték a játékos játékát, így ha további sikereket akar majd elérni, fel kell hagynia „ugyanazzal a játékkal”. Maradona egyébként csak reméli, hogy Messi az argentin fociválogatottat is egyszer felülteti a trónra.

Messit egyébként kedd este újabb nagy csalódás érte: a spanyol Király kupában már-már megalázó, 3:1-es vereséget szenvedtek a Real Madridtól otthon, ezzel nem jutottak be a fináléba. Habár a bajnokság már megvan, könnyen meglehet, hogy ezt az idényt egy trófeával zárják a katalánok. Mint arról már fentebb szó esett, a Bajnokok Ligájában az AC Milan elleni 0:2 után vajmi kevés az esélyük a továbbjutásra.

Maradona szavaival élve: Messi játékát kiismerték, ami egyben a nagy Barca-korszak lezárását is jelentheti.