2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Kézi-vb: Sima magyar győzelem az ausztrálok ellen

2013. Január 15. | fgabi | Szólj hozzá elsőként!

Ennél már csak nehezebb lesz. A magyar férfi kézilabda-válogatott nagyon simán győzte le Ausztrália legjobbjait, ezzel sikerrel vette a második akadályt is a spanyolországi világbajnokságon.

A papírformának megfelelően győzött a Mocsai-csapat, ám nem akármilyen gólkülönbséggel. A 43-13-as siker nem csak azt jelenti, hogy a horvátokkal és a spanyolokkal továbbra is százszalékos a csoportban a csapat, hanem azt, hogy vezetjük a D-kvartettet a jobb gólkülönbségnek köszönhetően.

A mérkőzésről: Az ausztrálok két azonos félidőt produkáltak (az elsőben hat, a másodikban hét gólig jutottak), a magyar csapat viszont remek teljesítménnyel rukkolt elő és igencsak megszórta soros ellenfelét. Már az első félidő után minden eldőlt, a 20-6-os magyar vezetés pedig a két csapat közti borzasztó különbséget mutatta. A helyszínre kilátogató magyar szurkolók nagy örömére azonban a csapat fordulás után sem adta alább 20 gólnál, sőt, hárommal megtoldotta azt, így a végén egy kiütéses 43-13-as győzelmet ünnepelhettünk.

A magyar válogatott elsősorban azok kaptak lehetőséget, akik Egyiptom ellen nem. Nagy Lászlót például végig pihentette a szövetségi kapitány. Az eddig két mérkőzésen aratott győzelmet valóban szépek, de messzemenő következtetéseket nem szabad belőle levonnunk. Az igaz vb még csak most kezdődik: kedden 21.15-kor a horvátok ellen lépünk pályára.