2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Kézi-vb: Győztek fiaink a nyitómeccsen

2013. Január 12. | fgabi | Szólj hozzá elsőként!

Megkezdte szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon. Az Egyiptom elleni nyitómeccsen Mocsai Lajos fiai végig uralták a mérkőzést, melyet végül megérdemelten, 32:23-ra meg is nyertek.

Kilencgólos győzelem a nyitányon: talán még a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ennyire lejátszuk a pályáról az "ismeretlen" egyiptomi válogatottat. A mieink közül többen is kiemelkedtek: a kapus Mikler Roland szédületes védéseinek köszönhetően a meccs hőse lett, de Császár, Harsányi és Nagy László is kiemelkedett a csapatból.

Csodás kezdés

A mérkőzést talán nem is kezdhette volna jobban a magyar együttes: a két Nagy, László és Kornél góljainak és Mikler csodás védéseinek köszönhetően hamar 4:0 állt az eredményjelzőn. De a remek lerohanások és a sorozatos kapusbravúrok a szünetre is meghozták az eredményt: nyolcgólos előnnyel mehettek pihenni a Mocsai-legények.

A második félidő (annak legalábbis eleje) azonban teljesen ellentétesre sikerült az elsővel. Az egyiptomiak szépen ránkijesztettek, miután a cserekapusuk szinte mindent fogott, a védelmünk pedig többször is könnyelműen viselkedett. Ekkor volt, hogy 22-19 volt az eredmény, de aztán szerencsére újra felszívták magukat a mieink...

A végjáték ugyanis Császár Gabiék szájíze szerint alakult: több szépségdíjas támadást vezettünk, szép gólokat löttünk, amely az utolsó percekre szépen össze is roppantotta az ellenfelet, így nem csoda, hogy kilencgólos különbség lett a vége.

A vége 32-23 lett, a legtöbb gólt tőlünk Császár dobta, számszerint nyolcat. Ha pedig hőst kellene választani, az egyértelműen a csapat kapusa, Mikler Roli lenne, aki az egyiptomi próbálkozások felét sikeresen blokkolta.

A magyar válogatott a világbajnokság D-csoportjában jelenleg a harmadik (rosszabb gólkülönbsége miatt) az első Spanyolország és a második Horvátország mögött. Legközelebb hétfőn Ausztrália ellen játszunk.

Szép volt fiúk, csak így tovább!