2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Kézi-vb: emelt fővel búcsúztak a magyarok

2013. Január 24. | fgabi | Szólj hozzá elsőként!

A 8. helyen zárta a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokságot a magyar válogatott, miután a negyeddöntőben óriási küzdelemben alulmaradt az Európa bajnoki címvédő Dánia ellen.

A továbbjutás kérdése tulajdonképpen már az első játékrészben eldőlt. A magyar csapat a lehető legrosszabbul kezdett, közel hét percig gólt sem tudott dobni, köszönhetően a rossz támadásvezetésnek, illetve a dán kapus szenzációs védéseinek. Az első félidő végére hatalmas volt a dánok előnye, a 18-11-es eredmény tudatában úgy festett, csoda kell már a magyar továbbjutáshoz.

Fordulás után azonban ennek ellenére is közel került a Mocsai-csapat a csodához. Feljöttünk négy, majd három gólra, sőt, másfél perccel a vége előtt már csak egyel mentek a dánok. AZonban hiába minden, mert az emberelőnyt nem tudtuk kivédekezni, Möllgaard jelentkezett góllal és ezzel eldőlt a derbi. Hatalmasat küzdött a magyar csapat a második félidőben, de az első játékrészben összeszedett nagy hátrányt nem volt képes ledolgozni.

Igaz, ha egy kicsit szerencsésebb a csapat, akkor simán verjük a dánokat. Több olyan szituáció is volt a második játékrészben, amikor percekig nem talált a kapunkba a dán válogatott, a nagy lehetőségeket, hogy a rá következő támadásainkból gólt dobjunk, azonban rendre elszalasztottuk. De persze okkal mutogathatunk a játékvezetésre is...

A magyar kézicsapat tehát nem jutott négy közé, összesítésben pedig a nyolcadik helyen zárt, mivel a rangsorolásnál a csoportkörben a továbbjutók ellen elért eredmények döntenek.

Az elődöntőben Dánia - Horvátország és Spanyolország - Szlovénia meccsek.