2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Kézi-vb: elszenvedte első vereségét válogatottunk

2013. Január 16. | fgabi | Szólj hozzá elsőként!

Első "komolyabb" mérkőzésén vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott a Spanyolországban zajló világbajnokságon. A mieink Egyiptom valamint Ausztrália többgólos legyőzését követően kilencgólos vereséget szenvedtek Horvátországtól.

Mocsai Lajos tanítványai csak az első percekben tudtak lépést tartani a horvátokkal, akik minden egyes hibánkat gólra váltottak. A lerohanásokkal sorra nem tudtunk mit kezdeni, sajnos, most Mikler Roland sem tudott parádézni a kapuban, de a mezőnyjátékosok zöme is adós maradt a jó teljesítménnyel.

Az első játékrészben magabiztos előnyt harcolt ki az ellenfél, 15-11 után csak rohantunk az eredmény után. A végén aztán még meg is szórtak bennünket, így a horvátok 30-21-es sikere azt jelenti, hogy ott vannak a nyolcaddöntőben.

Persze a magyarok szempontjából sincs még minden veszve. A csapat jelenleg a harmadik csoportjában, s bár a szerdai szünnapot követően csütörtökön a házigazda és a legutóbbi vb-n haramadik spanyol csapattal játsszik, a végén Algéria ellen még mindig kitudja harcolni a továbbjutást. Persze jó lenne, ha valahogy eltudnánk csípni a spanyolokat...