2018. Március 23. | Emőke
Regisztráció | Belépés

Kettlebell, Probáltad már?

2012. December 24. | dia | Hozzászólások (2)

Kettlebell mi az?

Mindenki olyan mozgásformára vágyik, ami gyors,látványos,tartós eredményt nyújt. De rengetegen még mindig visszakoznak olyan mozgásformáktól, ami súlyokkal,súlyzókkal történik.Mégis, sokak szerint ezek a legjobb zsírgyilkos gyakorlatok, hiszen több energia elhasználására van szükség egy súlyzós edzés elvégzésénél.


Kettlebell edzés[/caption] A kettlebell  egy speciális,vas súlyzó, amit először Oroszországban használtak, s onnan terjedt el a Világ minden pontjára. A mozgásforma bárki számára elvégezhető, egyáltalán nincs korhoz, nemhez kötve, de számos pozitív hatással bír az emberi szervezetre.

Erősíti a tartóizmokat, a mélyhátizmot , sőt felgyorsítja az anyagcsere szintet is, ami által gyorsabb üteművé válik a fogyás,alakformálás.

Tökéletes segítség,ha szép,definiált izmokat szeretnénk - mert ugye itt van hamarosan a strand-szezon!-. Mentális pozitív hatása is van, mert a koncentrációképesség is növekszik, nagyon nagy odafigyelést igényel az edzés, mert egy helytelenül elvégzett gyakorlat akár, sérülést is okozhat.

Ha kedvet kaptál a Kettlebell-hez, akkor megosztunk veletek néhány jó tanácsot!

Mindenféleképpen olyan ruhát válasszatok egy óra előtt, amiben kényelmesen érzitek magatokat, mert itt is nagyon fontos, hogy a gyakorlatok elvégzésekor tudjunk kellően  odafigyelni,más ne vegye el a figyelmünket. Mindig szakember segítségével edzettek, így a siker garantált! Ha érzékeny a bőröd, akkor mindenféleképp használj kesztyűt, nehogy felhorzsolja a bőröd a súlyzó. De figyelj,hogy jó feszes,a kezedre feszülő kesztyűt válassz. Mindig a legkisebb súlyokkal kezd a legelején, ne akarj gyorsan a legnagyobb súllyal edzeni, mert az csak elveszi a kedved, ha nem úgy sikerülnek a gyakorlatok, emellett sérülés is bekövetkezhet. Az óra előtt gondoskodj mindenféleképpen megfelelő vízmennyiségről, pótolni kell az izzadás által bekövetkezett vízveszteséget.

Ha kipróbáltad már a Kettlebell-t akkor oszd meg velünk, mondj véleményt róla, hátha valakinek pont TE fogod megadni a végző löketet, hogy elmerészkedjen egy órára.

Ha pedig másra vágysz még kiprobálhatod a fegyencedzést!