2018. Május 24. | Eszter, Eliza
Regisztráció | Belépés

Magyar bíró fúj a szezon legnagyobb meccsén

2013. Április 21. | fgabi | Szólj hozzá elsőként!

Úgy tűnik, Kassai Viktorra az UEFA az idei BL-szezon legnagyobb derbijeit bízza. Korábban a Barcelona-Milan meccsen dirigált, most egy újabb rangos feladat előtt a magyar sípmester. A világ jelenlegi két legjobb klubja, de lehetne úgy is fogalmazni, hogy a trónon ülő katalánok és a trónkövetelő bajorok meccsét bízták Kassaira az UEFA illetékesei.


Kassai eddig két mérkőzést fújt a Barcának, a katalánok mindkettőt megnyerték. A Bayern három meccset játszott a magyar bíró dirigálásával, ebből kettőt megnyert, egyet elveszített.

Kassai segítői Ring György, Kispál Róbert, Erős Gábor, Bognár Tamás és Fábián Mihály lesznek a müncheni Allianz Arénában. Azzal, hogy a magyar játékvezetői csapat megkapta az egyik elődöntőt eldőlt, hogy a májusi finálét biztosan nem ők fogják vezetni.

Millióan várják a meccset

A Bundesligában 30 forduló után 89 rúgott góllal álló Bayern és a Primera Divisionban 32 forduló alatt 99 találatot jegyző Barcelona csatáját világszerte több millióan nézhetik ilyen-olyan módon. A sajtó ritkán tapasztalható érdeklődésről számolt be.

FCB vs. FCB - Jelenleg nagyobb meccset nem lehetne elképzelni

Ha csak egy példával kellene élnünk: pár órával az elődöntő sorsolása után a müncheni odavágóra 200 ezer jegyigénylés érkezett, ebből ugyanakkor csak 70 ezer szerencsés tekintheti meg a helyszínen az összecsapás első felvonását.

Ami az esélyeket illeti: jelen pillanatban a Bayern München tartják a párosítás favoritjának, ennek miértje a következő: a bajorok elképesztő formában vannak, minden idők legkorábbi bajnokai lettek Németországban, idén egyszerűen még nem volt olyan ellenfelük, aki fel tudta volna venni Jupp Heynckes fiaival a versenyt. A rekordot rekordra halmozó Bayernt már-már egy lapon említik a Barcával, amely igaz, most nincs a csúcson. A spanyol bajnokságot már régóta zsebben érző katalánokat ugyanakkor soha nem lehet leírni. Emlékezzünk csak, Messiék az AC Milan ellen egészen könnyedén visszajöttek a sírból...

Pep Guardiola egykori és jövőbeli csapatának összecsapására kedd este 20 óra 45 perckor kerül sor, míg a visszavágót egy hét múlva rendezik a katalán fővárosban.