2018. Április 23. | Béla
Regisztráció | Belépés

Tiltott vizeken ne járj, mert pórul jársz!-dopping

2012. Július 21. | dia | Szólj hozzá elsőként!
Nyilvánvalóan azért tilos valami, mert olyan következményekkel járhat, amik meglehetősen kellemetlenek lehetnek. Nem árulunk zsákba macskát, az Olimpia közeledtével egy kicsit szót ejtenénk a doppingról, vagyis a tiltott teljesítménynövelésről/fokozásról. Gondoljuk, nem idegen számotokra a téma, mármint lépten-nyomon lehet róla hallani, sőt, 1-2 botrány után meg aztán főleg, így elkerülhetetlen, hogy egy néhány gondolat erejéig mi is foglalkozzunk e kevésbé hálás topikkal. Napjainkban az élsport, versenysport kissé kegyetlen világ lett, ha valaki nagyot akar alakítani vagy elismerésre szert tenni, nehezen megy anélkül, hogy ne nyúljon olyasmihez, ami szabálytalan, de segít a céljai elérésében. Persze, tisztelet a KIVÉTELNEK! Mert ne általánosítsunk!!! Az idei londoni ötkarikás játékok kezdetéig már nincs sok hátra, pusztán egy hét, és hivatalosan is [caption id="attachment_2540" align="alignright" width="300"]dopping bogyók szerek tiltott Dopping[/caption] elkezdődik az év legkomolyabb sporteseménye. Nyilván, minden sportoló a maximumot igyekszik kihozni magából, és olykor előfordulhat, hogy „rossz útra téved”. A nemzetközi és nemzeti szervek természetesen kiemelten ellenőriznek, ügyelnek a szabályosságra, és keményen harcolnak, de sosem lehet 100%-nak lenni, sajnos nem lehet megoldani, hogy minden szép és jó legyen – csalás és fondorlatosságok nélküli.

A legtöbb dopping-ügy és botrány leginkább úszásban, kerékpárban, súlyemelésben vagy atlétikában robban ki, ezt általánosságban kijelenthetjük.

Ez persze nem azt jelenti, hogy máshol nincs. ...Csak kevesebb. Vagy nem tudunk róla. Arról nem is beszélve, mennyi veszélyt jelent az emberi testre, szervezetre, egészségre... Nemrégiben egy litván súlyemelő ügye úgy került be a köztudatba, hogy ő az, aki az olimpia előtt legkésőbb bukott meg. A luxemburgi kerékpáros ász, Franck Schleck szintén fennakadt a hálón, bár váltig állítja, megmérgezték. Ha már bicaj, a sportág egyik legnagyobb alakját, a spanyol Alberto Contadort is elmeszelték tavaly, miután volt az a híres „mérgezett marhahús”-ügye. A „sportok királynőjében”, atlétikában nemrég egy magyar versenyző ügye kavarta fel kicsit az állóvizet, bár a dobó a mai napig állítja, nem tett semmi szabálytalant, és nem érti, miért nem indulhat Londonban. És a sort még jó hosszasan sorolhatnánk.

Tény: dopping van, volt, és sajnos lesz is. Bár ne lenne!!!

Az meg a másik, hogy nyilván, ritka az, aki beismeri tettét. Hát igen, az ellenőröknek és anti dopping csoportoknak van és lesz is munkájuk.

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi kíváncsian várjuk, mennyire lesz tiszta az idei olimpia. Nagyon bízunk benne, hogy AZ LESZ!