2018. Április 23. | Béla
Regisztráció | Belépés

Legális szteroid?

2012. Szeptember 4. | chabi | Hozzászólások (1)
A funkcionális-mustár egy mostanában feltörekvő "legális szteroid" amely a jövőben felülmúlhatja a többi növényi hormont. A táplálékkiegészítők olyan növényi összetevőket tartalmaznak amelyekről azt mondják, szinte felérnek a az anabolikus hormonok hatásával.

Az időskori izomvesztés megállítója

A brasszinoszteroid a tudomány számára is viszonylag új dolgot jelent, szerkezete csak a 70-es évek után vált ismertté. Ez a hormon felelős a növények megnyúlásáért, és termékenyéségéért. "Reméljük, hogy egy nap a brasszinoszteroidok hatékony, természetes és új alternatíváját képezik majd az öregkori izomvesztés elleni küzdelemnek, vagy használhatóvá válnak a fizikai teljesítmény fokozásában." - nyilatkozta Slavko Komarnytsky a Növények az Emberi Egészségért Intézet doktora.

Élelmiszerek amelyek növelik a teljesítményt

Ezt az összetevőt, a kutatók megállapítása szerint a mustár is tartalmazza. Lehetséges, hogy a jövőben olyan alapanyagokat fogunk tudni termeszteni, amelyekben a brasszinoszteroid szint magas, ezáltal olyan élelmiszerek válnak elérhetővé amelyek növelik a fizikai teljesítményt.  

Patkányoknál már működik

Komarnytsky csapata szerint ez a legális szteroid gyengíti a fehérjeleépítést, és fokozza a fehérjeszintézist, legalábbis a patkányok esetében. Tiszta izom növekedés volt megfigyelhető, 24 napos kúra végeztével az állatok testsúlya és étvágya is nőtt.

Legális szteroid a jövőben

Elképzelhető, hogy a szer a testépítők körében is elterjed majd, feltéve ha a kutatás eléri ezt a szintet. "Nagy a kísértés arra, hogy a felfedezést a gyors testátalakítás egy újabb módszereként lássuk, ami akár működhet is, de emellett egy újabb fontos eszköz is kialakulóban van a különböző izomsorvadásos állapottal küzdők megsegítésére." - mondja egy amerikai biológiai szaklap szerkesztője.