2018. Április 23. | Béla
Regisztráció | Belépés

Ismered a fegyencedzést? Ha nem, most megismerheted!

2012. Július 27. | dia | Szólj hozzá elsőként!
A mai modern világban már kis túlzással igen sűrűn találnak fel újabb, vagy vesznek elő és reformálnak meg régebbi edzésterveket, módszereket, így hát, a sport, mozgás és egészséges életmód híveinek tartania kell a lépést, nehogy lemaradjanak. Mi ebben is igyekszünk Nektek segítséget nyújtani, így ezúttal is egy olyat mutatunk be, amelyről még nem olvashattatok nálunk, és máshol sem sokat. [caption id="attachment_2728" align="alignright" width="300"]fegyencedzés edzés férfi edzés Fegyencedzés[/caption]

Mai témánk: a fegyencedzés.

A fegyencedzés lényege -sok másikhoz hasonlóan-, hogy az alapoknál kell kezdeni, ebben már egy kiadott könyv is a segítségére lehet, annak, aki emellett dönt.

A fegyencedzés is különböző edzéstervekből tevődik össze, általában a legtöbben a heti háromnaposra esküsznek, de az „üres napok”-on sem hanyagolják a mozgást, pl. súlyzóznak.

A fegyencedzés a legalapvetőbb feladatok tárháza: fekvőtámasz, lábemelés, húzódzkodás, súlyzó stb. Ezeket egyéni terhelhetőségi szint figyelembe vételével meghatározott sorozatszámmal kell ismételni, és fontos, hogy körülbelül 1 hónapig megmaradjunk egy edzéstervnél, utána természetesen lehet kísérletezni. Sokat segít az is, ha nem egyedül végzed az edzést, egy partner/társ vagy akár olyasvalaki, akivel megoszthatod élményeidet, sokat lendíthet a projekten. Azt már gondoljuk, mondani sem szükséges, hogy a megfelelő és helyes étkezés alapkövetelmény a fegyencedzésnél is. Mint mindenhol. A világhálón azért lehet kutakodni bővebb információkért is. Akit érdekel, ragadjon billentyűzetet, ki tudja milyen segédletekre bukkan.

Te kipróbálnád a fegyencedzést?