2018. Április 24. | György
Regisztráció | Belépés

Fegyencedzés 1. rész

2012. December 22. | chabi | Szólj hozzá elsőként!

Várva várt cikksorozatunk ismét jelentkezik! Az angolul CC-nek rövidített (Convict Conditioning), magyarul fegyencedzés elnevezésű edzésterv, egy saját testsúllyal végzett gyakorlatokból felállított tervet mutat be számunkra.

A könyvről

Az írás kiadója által azóta egyik legsikeresebbnek mondott Fegyencedzés c. könyv 2009-ben jelent meg, tervezője és megalkotója egy Paul Wade nevű férfi, aki összesen 20 évet töltött amerikai börtönökben. Paul nagy mértékű előnyben részesíti a saját testsúllyal végzett edzést, a konditermek és a súlyzós edzésekkel szemben.

Az edzésterv felépítése

A fegyencedzés hat alapvető gyakorlatra épül, amelyeket saját testsúlyunkkal, súlyzók és gépek nélkül végzünk :

Alapgyakorlat Mesterlépés  
Fekvőtámasz Egykezes fekvőtámasz Alap
Guggolás Egylábas guggolás Alap
Húzódzkodás Egykezes (Egylábas) húzódzkodás Alap
Lábemelés Nyújtott lábas lábemelés függeszkedve Alap
Híd Hídból felállás Haladó
Fekvőtámasz kézenállásban Egykezes fekvőtámasz kézenállásban Haladó

  

fegyencedzés

Ezt a hat gyakorlatot a könyv további tíz részre osztja, alapja pedig, hogy a kezdő szintről (első szint) idővel megedződve,  lépésenként elérjük a mester szintet (tizedik szint). Az egyes szintek további 3 egységre oszlanak, kezdő, középhaladó, és haladó, az adott szintről pedig akkor térhetünk át a következőre amint az ahhoz tartozó sorozat- és ismétlés számokat végrehajtottuk. Ennek célja, hogy fejlődésünk folyamatos és hatékony legyen. A fegyencedzés az egyik legjobb módszer a funkcionális erőnövelésnek, de izmaink méretének, és formájának alakítására is igen hatékony.

A Fegyencedzés módszere szerint:

"egyetlen célunk csakis a mesterlépések tökéletes elsajátítása lehet"   Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk a témával kapcsolatban, addigis osszátok meg véleményeiteket, tapasztalataitokat!