2018. Május 24. | Eszter, Eliza
Regisztráció | Belépés

Sztárok, akik pattanástól szenvednek

2013. Január 31. | anita | Hozzászólások (9)

Az akné nagyon sok ember életét megtudja keseríteni. A kamaszkorban kialakuló pattanások egy idő után elmúlnak, a felnőtt korban kialakulók viszont, már nagyobb "zűrt" tudnak okozni. Ilyenkor, már sajnos nem tudunk arról beszélni, hogy a hormonháztartás borult fel. A tonikok és különböző készítmények sem alkalmasak a zsíros bőrt rendbehozni, ugyanis a háttérben egy fertőzés áll, ami lehet bakteriális és gombás is. A fertőzés miatt akár ciszták is kialakulhatnak. Retinollal, hámlasztással vagy lézeres kezeléssel lehet megszüntetni az állapotot, hegek viszont maradhatnak. De a jó hír az, hogy manapság már ezek is eltüntethetőek.

Sok híresség él együtt a pattanásos bőrrel, de nem kerítenek ennek nagy ügyet, ugyanis egy jó sminkkel minden eltüntethető. Cassandra Banksoon egy tinilány, aki sok ezer fiatalnak nyitotta fel a szemét arra, hogy a bőrhibákat csodálatosan el lehet tüntetni egy sminkkel.

Cameron Diaz bőre sem tökéletes, de sminkesei jól álcázzák ezt. Rajta kívűl még Nicole Richie, Anna Hathaway is aknés bőrrel rendelkezik. Victoria Becham a bőrét lézeres kezelés alá vetette, igaz pórusai nagyon tágak még, de ez már szépen álcázható. Kate Parry is a lézeres kezelést választotta, hogy megszabaduljon a fertőzéstől. Britney Spears álla tele van hegekkel, de ő a jó smink mellett tette le voksát.

Tehát, ha pattanásos a bőröd, ne szomorkodj, hisz mindenre van megoldás!