2018. Május 24. | Eszter, Eliza
Regisztráció | Belépés

Bolívia betiltja a Coca-Cola-t!

2012. Augusztus 22. | admin | Szólj hozzá elsőként!
Mint azt már mindannyian tudjuk 2012 decemberében a Maja naptár szerint véget ér a világ. Bolívia olyannyira hisz ebben, hogy kormányzati szintű intézkedésekkel igyekszik tenni a ügy ellen. Evo Morales Bolívia elnöke betiltatja a Coca-Colát.
Evo Morales, Coca-Cola

"A Coca-Cola az amerikai kapitalizmus legfőbb jelképe. December 21-én véget ér az eddig ismert világrend, vagyis a kapitalizmus összeomlik. Jövőre egy új ciklus kezdődik, amiben nincs helye az efféle italoknak. Bolívia kapitalizmusmentesen várja az új világrendet" - David Choquehuanca

Ezek után nyugodtan mondhatjuk hogy Bolívia babonás ország! Már csak azért is mert a tiltás december 21-én fog életbe lépni, a jóslat szerint pedig pont ezen a napon fog véget érni a jelenlegi világrend.   Azt hogy mi jár majd azoknak akik csempészett Coca-Cola-t fogyasztanak egyelőre nem lehet tudni, valószínűleg pénzbüntetéssel sújtják őket. Amit viszont már biztosan tudni lehet, hogy a Coca-Cola-t egy ott előállított termékkel fogják helyettesíteni. Ez a termék a Mocochinchit nevet kapta, és szárított őszibarackból készítik. A Mocochinchit már el is kezdte reklámozni az ottani kormány. Az eset iróniája, hogy Bolívia a világ harmadik legnagyobb kokalevél termesztője, s mint tudjuk ebből készül a kokain és a Coca-Cola.