2018. Május 24. | Eszter, Eliza
Regisztráció | Belépés

Néhány praktika leégésre

2013. Június 23. | orsi | Szólj hozzá elsőként!

Idén nyáron is nehezen kerülhetjük ki a leégést, ami nagyon kellemetlen tud lenni. Ha már megtörtént a baj, házilag is tehetünk ellene. Itt van néhány praktika.

Liszt

A liszt azonnali hűsítést tud nyújtani az éget bőrfelületnek. Ehhez nem kell mást tenned, mint a kukoricaliszthez annyi vizet adagolni, míg állaga pépessé nem válik. Majd oszlasd el bőrödön egyenlő arányokban és hagyd rajta addig, míg át nem melegszik.

Uborka

Az uborka is hatalmas segítséget tud adni ebben a helyzetben. Nem csak hűsíti, de táplálja is a bőrt. Vágd fel vékony karikákra a kígyóuborkát és pakolgasd rá az égett felületre. Ha ennél is több hűsítésre vágysz, használat előtt tedd az uborkát a hűtőbe.

Aloe vera

Ennek a csodanövénynek rengeteg jótékony hatása ismert. Többek között kitűnően kezeli az égési sérüléseket. Ebbe beletartozik a napégés is. Vágd le a növénynek egyik levelét. A benne lévő gélt, préseld ki, majd kend be vele a sérült felületet.

Tejföl

A hideg tejfölt egyszerűen kend rá az égett bőrre és úgy, mint a lisztnél, itt is hagyd rajta míg át nem melegszik. Ezután hideg vízzel mosd le. Garantáltan nyugtatni fogja a bőrt.

Saláta

Egy egész salátát moss meg, szedd le a leveleit, majd rakd bele forrásban lévő vízbe. Körülbelül öt percig főzd. Ezután szűrd le az így keletkezett folyadékot és hagy kihűlni. Miután kihűlt, keverd össze kukoricaliszttel és mehet is az égett bőrfelületre.